04-10-2019

Επίσκεψη Γερμανών Δασολόγων στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Την Τρίτη και Πέμπτη, 17 και 19 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα δασικά οικοσυστήματα του Ν. Δράμας στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) από Γερμανούς Δασολόγους (εκπρόσωποι Πανεπιστήμιων, Ινστιτούτων, Δασικής Υπηρεσίας, κ.τ.λ.) με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών.
Οι επισκέψεις έλαβαν χώρα στο Δάσος Ελατιάς (Τρίτη) και στο Δάσος Φρακτού (Πέμπτη), οι οποίες διοργανώθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία Δράμας με τη συνδρομή και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ). Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι Γερμανοί Δασολόγοι ξεναγήθηκαν σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας, για τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής, για την οικολογική και αισθητική αξία του ΕΠΟΡ, για την διαχείριση – προστασία των δασών, το φυτοϋγειονομικό έλεγχο καθώς και για το ρόλο του ομώνυμου Φορέα Διαχείρισης (ΦΔΟΡ).
Η ενημέρωση έγινε από τη Διευθύντρια Δασών Δράμας κα Κωνσταντινίδου Ελισάβετ, τον Συμπλεγματάρχη του Δάσους Ελατιάς & Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΟΡ κ. Κεχαγιόγλου Σταύρο, τον Συμπλεγματάρχη του Δάσους Φρακτού κ. Τσιρίδη Αλέξανδρο, το στέλεχος του ΦΔΟΡ κ. Σωτηρίου Αλέξανδρο, καθώς και από άλλα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας Δράμας και του ΦΔΟΡ.