15-03-2016

Ημερίδα-Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:30 π.μ., στην αίθουσα Timber Hall I του Porto Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη, η προγραμματιζόμενη ημερίδα-εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της στερεάς βιομάζας σε Εθνικά Πάρκα της ΕΕ (Exploiting the potentialities of solid biomasses in EU Parks)», υπό την Αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα Α.Δ.Μ.Θ. κ. Φραγκισκάκης Νικήτας και η Εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ κα Στεργιάδου Αναστασία.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εξής παρουσιάσεις:
Γαλατσίδας Σπύρος – Αναπληρωτής Καθηγητής Δ.Π.Θ.: «Το πρόγραμμα BioEUParks – Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της βιομάζας για παραγωγή ενέργειας από Εθνικά Πάρκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ελευθεριάδης Ιωάννης: «Το Εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη χρήση της
στερεής βιομάζας στην παραγωγή ενέργειας».
Γούναρης Νικόλαος: «Ανάπτυξη μιας τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας βιομάζας στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης».
Και τέλος ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης Κεχαγιόγλου Σταύρος: «Η εμπειρία του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης από την αξιοποίηση της βιομάζας του πάρκου στην παραγωγή ενέργειας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγητής κ. Φιλίππου Ιωάννης, η Καθηγήτρια κα Τσιτσώνη Θέκλα, εκπρόσωπος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, ο Δασάρχης Κιλκίς, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Θεσ/νίκης, Αρναίας και Σταυρού, εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης Αξιού και Βόλβης, εκπρόσωποι του Δήμου Θέρμης, εκπρόσωποι της εταιρείας Alfa Wood και πλήθος κόσμου. Τόσο από τα θέματα που παρουσιάστηκαν, όσο και από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, αλλά και από τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των παρευρισκόμενων, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και προτάσεις όσο αφορά την αξιοποίηση της παραγόμενης στερεάς βιομάζας.