21-10-2013

Επίσκεψη μελών της PRO SILVA EUROPE στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Δάσος Ελατιάς ο κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος (Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και Συμπλεγματάρχης του Δάσους Ελατιάς) υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Philippe Morgan καθώς και 24 δασολόγους, μέλη της Pro Silva Europe. Η Pro Silva Europe είναι μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία Δασολόγων από 24 ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στις ΗΠΑ, η οποία έχει σαν αρχή τη φυσική δασοπονία. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του 16ο Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου και της Ετήσιας συνάντησης 2013 της Pro Silva Europe που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την αποστολή συνόδευαν ο κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης και ο κ. Σπύρογλου Γαβριήλ από το Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν η Δασάρχης Δράμας κα Κωνσταντινίδου Ελισάβετ και ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Δράμας κ. Ξόφης Παντελής.
Ο Αντιπρόεδρος του ΦΔΟΡ παρουσίασε το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα BioEUParks «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της στερεάς βιομάζας σε εθνικά πάρκα της Ε.Ε. – Exploiting the potentialities of solid biomasses in EU Parks».
Στη συνέχεια έγινε περιήγηση μέσα στο δάσος Ελατιάς όπου και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αειφορική διαχείριση του δάσους, την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, την παραγωγή ξυλείας και άλλων προϊόντων, τη διατήρηση των οικοσυστημάτων, κ.α.
Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και ιδεών και αποτελεί την απαρχή μιας συνεργασίας.