Άρθρα

02-12-2019

Πραγματοποίηση της Δράσης «Φίλος του Περιβάλλοντος» στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Ποταμών, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, η δράση συλλογής απορριμμάτων στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ), στο πλαίσιο του Προγράμματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Παροχή κινήτρων ενίσχυσης περιβαλλοντικής συνείδησης του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων».

Τη δράση με τίτλο «Φίλος του Περιβάλλοντος» διοργάνωσε το 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, που εδρεύει στο Κ. Νευροκόπι με τη συνδρομή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, της Π.Ε. Δράμας και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και υλοποιήθηκε από οπλίτες του 518 ΜΤΠ και στελέχη του ΦΔΟΡ. Τα συλλεγόμενα απορρίμματα μεταφέρθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες αποκομιδής σε κατάλληλο χώρο, με όχημα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

O ΦΔΟΡ εκφράζει για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες του προς στους οπλίτες και τη Διοίκηση του 518 Μ.Τ.Π. και ιδιαίτερα στον Υπολοχαγό ΠΖ κ. Νικολαϊδη Παύλο για την πρωτοβουλία και την πολύτιμη συμβολή τους στην απομάκρυνση απορριμμάτων από το ΕΠΟΡ, αλλά κυρίως στην ευαισθητοποίηση των μελών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.