Άρθρα

03-11-2016

11η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η πανελλήνια φθινοπωρινή συνάντηση μανιταρόφιλων στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ). Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Παρανεστίου και ο Δήμος Παρανεστίου, με την υποστήριξη της Εναλλακτικής Κοινότητας «ΠΕΛΙΤΙ» και της σεφ Στέλλας Σπανού, καθώς και πλήθος χορηγών.
Η Συνάντηση έλαβε χώρα από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στον οικισμό φιλοξενίας του Κ.Π.Ε. Παρανεστίου και στη «Γη του ΠΕΛΙΤΙ». Η εκδήλωση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, δύο εξορμήσεις σε περιοχές του ΕΠΟΡ, για την αναζήτηση μανιταριών με τη συνοδεία στελεχών του ΦΔΟΡ και την καθοδήγηση ειδικών στην αναγνώριση μανιταριών. Τα συλλεγόμενα μανιτάρια αποτέλεσαν αντικείμενο έκθεσης, αφού ταυτοποιήθηκαν από έμπειρους μανιταροσυλλέκτες. Επίσης, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Δήμαρχος Παρανεστίου, κα. Αλίκη Σωτηριάδου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις σχετικά με τα μανιτάρια από τους κ. Παπαδημητρίου Άγγελο, μέλους και πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγγραφέα του βιβλίου «Μανιτάρια του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης» – έκδοση του ΦΔΟΡ) και κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο, Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδος, ενώ ο Πρόεδρος του ΦΔΟΡ κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου παρουσίασε εν συντομία το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και το έργο του ΦΔΟΡ. Τις εισηγήσεις ακολούθησε δείπνο μετά μουσικής με τις δημιουργίες της σεφ κας Στέλλας Σπανού.
Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Κ.Π.Ε. και ο Δήμος Παρανεστίου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα στους χορηγούς (ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ ΑΕ, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας «Wines of Drama», Μητάτο Μανιταριών, Ktima Vourvoukeli, Johnnies’ Beer, Green Cola, Αγροτική Αγορά Παραγωγών Ν. Δράμας, Art Studio Χρήστος Αρτεμιάδης Αφοι Βροχίδη, Σιγγιρίδου Σοφία και ΣΙΑ ΕΕ, Αγλέορας, Το Στάχυ «Αρτοποιείο -Φούρνος - Δράμα», Sary Αλλαντικά, Everest Active Sports Xanthi, Κρέατα Παπαδόπουλος, Αφοί Μήλιου – Βιοκαλλιέργεια - Κτήμα Μήλιου Αθανασίου Μαρία – κτηνίατρος, Ζυθοποιία Μακεδονίας και Θράκης Α.Ε.) για την ευγενική προσφορά τους, καθώς και το πλήθος κόσμου που συμμετείχε. Τέλος, οι συνδιοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς το STAR Β. Ελλάδος για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.