Άρθρα

17-09-2014

Συνάντηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη Χρήστου με τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ), στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Καραγιαννίδη Χρήστο, της συνεργάτιδας του κας Μαλέζογλου Μάρθας, του Προέδρου κ. Κεχαγιόγλου Σταύρου και των στελεχών του ΦΔΟΡ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κεχαγιόγλου και τα στελέχη του ΦΔΟΡ ενημέρωσαν για τις δράσεις, τα προβλήματα καθώς και για τα μελλοντικά πλάνα του ΦΔΟΡ για την προστασία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BioEUParks «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της στερεάς βιομάζας σε εθνικά πάρκα της Ε.Ε. – Exploiting the potentialities of solid biomasses in EU Parks» στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης όπως και για την προσπάθεια που καταβάλει ο ΦΔΟΡ ώστε το Παρθένο Δάσος Φρακτού να ενταχθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καθώς και σε ένα υπό σύσταση Ευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας και διατήρησης.
Ο κ. Καραγιαννίδης εξήρε το έργο και το ρόλο του ΦΔΟΡ στην προστασία και ανάπτυξη της περιοχής και τόνισε την επιτακτική ανάγκη της ουσιαστικής στήριξης της πολιτείας στο έργο του ΦΔΟΡ.