24-04-2017

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στη 17η Πανελλήνια Γιορτή Σπόρων του "ΠΕΛΙΤΙ"

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) συμμετείχε στη 17η Πανελλήνια Γιορτή Σπόρων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ» με την υποστήριξη του Κ. Π. Ε Παρανεστίου, του Δήμου Παρανεστίου, του seedfreedom (Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία των Σπόρων) και του κινήματος Navdanya από την Ινδία.
Η γιορτή του Πελίτι για το 2017 γίνεται παράλληλα με την 1η Ολυμπιάδα Σπόρων, που πρότεινε το Πελίτι στην Παγκόσμια Λαϊκή Συνέλευση στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στη Χάγη. Η γιορτή έλαβε χώρα στο κτήμα της εν λόγω κοινότητας στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, έδρα του «ΠΕΛΙΤΙ» και του ΦΔΟΡ.
Στα πλαίσια της συμμετοχής στη συγκεκριμένη γιορτή στελέχη του ΦΔΟΡ πραγματοποίησαν ενημέρωση και διανομή αντίστοιχου έντυπου υλικού στους επισκέπτες σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης.
Στη γιορτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Τσιρώνης Ιωάννης, οι βουλευτές Δράμας κ. Καραγιαννίδης Χρήστος και κα Κεφαλίδου Χαρά, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος, η δήμαρχος Παρανεστίου κα Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα και ο πρόεδρος του ΦΔΟΡ κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος.