Άρθρα

18-11-2014

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στην 30η Διεθνή Έκθεση "PHILOXENIA"

Φέτος, για πρώτη χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) συμμετείχε στην 30η Διεθνή Έκθεση «PHILOXENIA», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της Έκθεσης «Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού. Στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia η ΔΕΘ-HELEXPO προσκάλεσε και φιλοξένησε σημαντικούς ξένους εμπορικούς επισκέπτες από χώρες στόχους παρέχοντας στους εκθέτες της την προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών».  
Οι αντιπρόσωποι του ΦΔΟΡ φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μαζί με τους άλλους τρεις Φορείς Διαχείρισης των αντίστοιχων Εθνικών Πάρκων που ανήκουν γεωγραφικά στην Περιφέρεια. Τα στελέχη του ΦΔΟΡ διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικά με το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο και ενημέρωσαν τους επισκέπτες της Έκθεσης σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης του Πάρκου ως πόλου έλξης τουρισμού, πάντα με την προϋπόθεση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.