Άρθρα

20-10-214

Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη 57 τριτοετών φοιτητών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. στο Δάσος Ελατιάς με συνοδούς τον Ι. Τάκο, Καθηγητή και τον Κ. Βιδάκη, Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση εργαστηριακών μαθημάτων και λήψεις στοιχείων πεδίου για την πραγματοποίηση ασκήσεων στο πλαίσιο του μαθήματος της Εφηρμοσμένης Δασοκομικής.
Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Κεχαγιόγλου Σταύρο, με τη διπλή του ιδιότητα ως Πρόεδρος του ΦΔΟΡ και ως Συμπλεγματάρχης Ελατιάς του Δασαρχείου Δράμας, παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης - στοιχεία για την ιστορική εξέλιξη της βλάστησης της περιοχής, καθώς και της διαχείρισης, προστασίας και του φυτοϋγειονομικού ελέγχου του Δάσους Ελατιάς.  
Οι φοιτητές και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δασικού Χωριού Ελατιάς, τις οποίες παραχώρησε το Δασαρχείο Δράμας.