Άρθρα

30-05-2012

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Αβτζής Νικόλαος συμμετείχε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 29-05-2012 στον πολυχώρο «Μπάτης» στην Καβάλα, με θέμα τις ειδικές μορφές τουρισμού. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΑΜΘ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ και το Δήμο Καβάλας, την Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σύμφωνα με απόφαση της διμερούς Επιτροπής Δημάρχων με σκοπό την προετοιμασία της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, κ. Hans-Joachim Fuchtel. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν τέσσερεις θεματικές ενότητες ως εξής:
1η ενότητα: «Ανάπτυξη στρατηγικής, Marketing, Ενίσχυση της Αναγνωρισιμότητας (branding)»
2η ενότητα: «Προοπτικές για τον τουρισμό σε αγροτικές περιοχές (Οινικός – Γαστρονομικός
Τουρισμός και Αγροτουρισμός)»
3η ενότητα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τουρισμός».
4η ενότητα: «Η Ανάπτυξη του Τουρισμού σε ορεινές περιοχές και Ορεινά Εθνικά Πάρκα»
Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Αβτζής Νικόλαος έκανε την εισαγωγή στην 4η Ενότητα και συντόνισε τη συζήτηση. Επίσης, παρουσίασε εισήγηση σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης την αξία του και τις δυνατότητές του για τουριστική ανάπτυξη του.