Άρθρα

27-05-2016

Επιστημονική Διημερίδα Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 17 και 18 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι» που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς  (ΠΙΟΠ) με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ο ΦΔΟΡ συμμετείχε την Τρίτη 17 Μαΐου όπου ο Πρόεδρος Σταύρος Κεχαγιόγλου πραγματοποίησε  την παρουσίαση με τίτλο : «Ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης» και στη συνέχεια προβλήθηκε το ωριαίο ντοκιμαντέρ του ΦΔΟΡ «Αδάμαστη Φύση».

Την διημερίδα άνοιξε η εκπρόσωπος του ΠΙΟΠ, κα Ναντίνα Κυριαζή, και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Θεοχάρη Ζάγκα και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κ. Αριστοτέλη Παπαγεωργίου, καθώς και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου, κ. Δημήτρη Μπακαλούδη.

Στη διημερίδα έγιναν επίσης οι παρουσιάσεις και προβολές ντοκιμαντέρ των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας, Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου από τους αντίστοιχους αρμόδιους Φορείς Διαχείρισης.